The Coal Office, het hoofdkantoor en restaurant van ontwerper Tom Dixon in King’s Cross, Londen, gaat op 18 juni weer open voor het publiek. Hij doet dit met een aantal speciale evenementen. Wat voor evenementen is nog een verrassing.

Tom Dixon: “We waren niet van plan om ons te verstoppen tijdens de pandemie. Integendeel, vanaf het moment dat deze nachtmerrie begon en de lockdown een feit was hebben we bedacht hoe we onze omgeving konden helpen: we openden een groentezaak en het restaurant maakte meeneemmaaltijden voor de lokale bewoners, en we begonnen een eigen kanaal via onze site, met de naam TOMorrow, om onze klanten op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen in het bedrijf, zowel over producten als over food.”

Nu de winkel en het restaurant in The Coal Office weer opengaan blijven de uitzendingen (inmiddels 26) doorgaan. Tom: “Ontstaan als noodoplossing om te blijven informeren en nu eigenlijk te relevant om mee te stoppen. We hebben er zoveel nieuwe contacten mee gelegd.” Hij is van plan om alles nog meer door elkaar heen te laten lopen: restaurant, winkel, werkplaats, iedereen moet alles kunnen zien en ervaren. Met twee meter afstand van elkaar. Het restaurant gaat vanaf begin juli weer helemaal open, tot die tijd is het nog afhalen, vanaf 18 juni ook als Grab & Go voor de snelle afhaahap. Op de afbeelding hieronder het complete domein, getekend door de man zelf.

Hong Kong is weer open, Tom opent deze maand ook een zaak in Peking, op 18 juni gaat Los Angeles weer open en op 6 juli New York City. Speciale evenementen staan gepland om dit te vieren. In Londen zal The Coal Office deel uitmaken van het London Design Festival.