Nu vanuit huis werken steeds normaler wordt is het ook belangrijk dat onze thuiswerkplekken goed zijn ingericht. We investeren snel in een bureaustoel, een goed bureau en een extra beeldscherm, maar vergeten vaak goede verlichting.

Dat het buiten donkerder wordt merken we vooral nu we veel vanuit huis werken. Meestal brengen je de hele dag door in de felle verlichting van je kantoor, thuis heb je waarschijnlijk te doen met je decoratieve en gezellige verlichting. Maar dit kan leiden tot een aanzienlijk tekort aan licht met meerdere gevolgen. Licht heeft namelijk invloed op je biologische klok, je stemming en de kwaliteit van uw slaap. Decoratieve verlichting is perfect om te ontspannen, maar niet om een hele dag te werken.

24 is een ontwerp van Julia Raymakers gebaseerd op het bioritme van de mens. De hanglamp geeft het juiste licht voor elke gelegenheid van de dag. Door de kleurtemperatuur van het licht en de lichtintensiteit onafhankelijk van elkaar aan te passen wordt het licht afgestemd op de functie en de stemming van het moment. De uitstraling van het licht is aan de ene kant lineair wat fijn is om bij te werken, studeren of lezen. De sfeervolle spotverlichting aan de andere kant kan toegepast worden tijdens het diner of een goed gesprek. Met een eenvoudige handeling kan de kap worden gekanteld. Een tijdloos ontwerp maakt dat 24 zich thuis voelt in ieder interieur.

Flybye bestaat uit een gepoedercoate stalen kap met een strakke omlijning. De kap rust op een hoogwaardige, op maat gemaakte LED-buis met warm wit licht. De twee elementen zorgen samen voor functioneel direct licht. Omdat de kap bovenop geperforeerd is geeft de Flybye ook indirect licht, wat voor een evenwichtige lichtspreiding in de ruimte zorgt. Een ideale hanglamp voor boven de eettafel, werktafel of een keukeneiland. De optionele Kvadrat stoffen geven de Flybye een kleuraccent en een iets zachtere uitstraling wanneer dat gewenst is.

 

De ring is een  moderne, open hanglamp met een tijdloos karakter. Doordat de ledverlichting op een slimme manier is ingebouwd ontstaat er geen verblinding wat ideaal is voor boven een bureau of eettafel. Dankzij de openheid van de armatuur heeft deze een fijne lichtspreiding. Daarnaast zorgt het gelijkmatige licht dat er geen harde, ongewenste schaduwwerking plaatsvindt.

De perforaties in het staal zorgen voor een subtiele decoratie en laten tegelijkertijd het licht door. Het patroon op de kap is kenmerkend voor het ontwerp. Ring is een ingetogen hanglamp met unieke details en daardoor breed toepasbaar in diverse interieurs.