Volgens Moooi wordt er veel te veel gekopieerd in de wereld van design. Reden voor het interieurmerk om een bewijs van echtheid aan de producten mee te geven. Voortaan krijgen spullen van Moooi een zogeheten button, een knoopje dat wordt toegevoegd. Via een app die je moet downloaden op je telefoon is de button te scannen, wat de producten een authentieke digitale identiteit meegeeft.

Voor Moooi is de button en manier om aan te geven wat er echt is en wat niet, wat een product van het merk alleen maar meer waarde moet geven. Het merk omschrijft het zelf als volgt: “We beseffen ons dat in plaats van te vechten tegen de kopieën, we beter de focus kunnen leggen op het benadrukken van origineel eigen design. Door de designs te beschermen met een klein stukje technologie, heeft de koper ook nog eens een bewijs van zijn investering. Vanuit die gedachte is de button ontstaan. Het is het digitale bewijs van een investering in de toekomst van authentiek design.”

De button werkt met NFC-technology, die onmogelijk is om te kopieëren. Via een app, te downloaden in de Google Play Store of vanuit de App Store van Apple kan de button worden gescand. Een tutorial zie je hieronder.